Share My Creation Balkan iRadio

Hi,
Here is a new app from me :D:D:D

Listen to music from Bosnia and Herzegovina,Croatia and Serbia. Balkan iRadio features over 200+ shoutcast radio channels.Simple switch to any channel you want.You need internet connection for the app to work!

Google Play link

Attachments

• device-2012-07-03-184124.png
    device-2012-07-03-184124.png
    54.8 KB · Views: 5,301

NJDude

Expert
Licensed User
Longtime User
Nice app!!.

A few observations:

1- On tablets THIS is how it looks, as you can see the ListView overlaps the header.

2- I would rather center the ad, otherwise it will look like THIS on some phones (like the new EVO 4G LTE) or on tablets (see screenshot above)

3- It would be nice if you added a title to show which station is currently playing.

4- The Play and Pause buttons should be on the screen.

Keep up the good work!!!

Last edited:

pluton

Active Member
Licensed User
Longtime User
Ok, odlična aplikacija ali iz nekoga razloga neće da mi pokrene niti jednu radio postaju.
Stalno stoji "Ucitavanje radio stanice" :(

Moj mob je: LG P500 Optimus

Par savjeta:

1. Fale ti postaje baš šta ih ja slušam kao npr: Radio Dalmacija i Narodni Radio za HR listu.
  2. Zašto ali zašto si ispred svake postaje stavio Radio pa onda ime postaje. Znamo da je to radio.
  3. Volio bih vidit i Search funkciju tako da mogu pretraživati po nazivu postaje
  4. Kao što ti je savjetovao gore NJDude centriraj oglas i sredi listu u designeru da ti ne prelazi preko headera

BTW
Možeš i pogledat na marketu par takvih radio aplikacija kao što su:
Slusaj Radio
Slooshaj
Mada pola postaja ni njima ne radi :)

Attachments

• 1.png
    1.png
    42.9 KB · Views: 320
  • 2.png
    2.png
    55.2 KB · Views: 300
  • 3.png
    3.png
    43.1 KB · Views: 298

ZeroSoft

Member
Licensed User
Longtime User
Evo da poredu odgovorim :)
Što se tiče učitavanja zavisi ti od brzine interneta i bitrate-a kanala kojeg slušaš,ako ti je sporiji internet a veći bitrate treba malo duže dok učita(kad se učita onda će raditi bez zastoja,jer dok slušaš,drugi dio se automatski učitaje),neke radio postaje nisu uvijek online pa može biti i do toga.

1.Dosta Hrvatski radio stanica koristi aac/aacp codec koji android sustav još ne podržaje nego treba dodatni codec kojeg nisam našao za B4A :(
2.ovo je zanimljivo ispalo,ja sam počeo pisati postaje i dosadilo mi pa dao curi da ih popiše i ona mi tako napisala(postaje se ičitavaju iz xml datoteke da se kasnije mogu dodavati stanice),pa sad moram to ispraviti :sign0161:
3.Search funkciju sam planirao dodati,također i favorite što će biti u idućoj verziji :D
4.Već urađeno,nisam koristio designer već je UI urađen u kodu,nisam mislio da će prelaziti pa nisam ni provjerio :sign0161:

Hvala na savjetima, zato sam i postavio post ovdje da vidim gdje sam sve falio :D:D

pozdrav